Ziua Politiei la AFI Palace

Duminica, 24 martie si luni, 25 martie se sarbatoreste Ziua Politiei in AFI Palace Cotroceni.

Aniversarea celor 191 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române Moderne va fi marcată printr-o serie de evenimente găzduite de AFI Palace Cotroceni.

Astfel, duminică, 24 martie, în intervalul 10.00 – 20:00, vă aşteptăm în AFI unde Poliția Română va prezenta standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie, folosită în activitatea de poliţie, dotările trupelor de intervenţie specială, precum celelalte echipamente din dotarea unităţilor de poliţie. Tot aici, va fi organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Cei prezenţi vor putea să vadă în parcarea AFI autospecialele, motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri. Echipe mixte, formate din poliţist-conductor şi câine vor prezenta diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere.

Serviciul Pirotehnic al Poliţiei Capitalei va prezenta „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Alte atracții pregătite sunt: un laborator mobil de ultimă generaţie, folosit de Institutul de Criminalistică pentru realizarea cercetării la locul comiterii unei infracţiuni. Poliţiştii criminalişti vor explica celor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive.

La aniversarea Zilei Poliţiei Române va fi prezent Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box.

Luni, 25 martie, AFI Palace Cotroceni, în intervalul 17.00 – 17.45, toți doritorii vor avea ocazia să asiste la exerciții demonstrative de intervenție ale polițiștilor bucureșteni, exerciții de dresaj canin și de prindere a infractorilor.

De asemenea, în intervalul 17.45 – 20.00, în interiorul mall-ului, lângă patinoar, va avea loc o expoziție de arme, echipamente și costume specifice.

Tot aici, poliţiştii vor organiza un concurs cu premii între echipe formate din elevi ai unor unităţi şcolare din sectorul 6.
Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante informative și veți putea afla chiar de la despre campaniile Poliţiei Capitalei pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Iar daca nu mai aveti rabdare pana maine, astazi AFI Palace va respecta ora pamantului.  Adica intre 20:30 si 21:30 luminile vor fi stinse.

Tu ce parere ai?

 

© 2012 CautiCeva. Toate drepturile rezervate.