Vreau si eu Windows 8!?

De ceva vreme a aparut Windows 8, binenteles cu totii stiti asta, dar ceea ce unii nu stiti e ca s-au vandut 40 de milioane de licente in prima luna de la aparitie. Ca sa va faceti o idee, Windows 7 s-a vandut la fel, dar el venea dupa un Windows Vista dezastruos de care toata lumea vroia sa scape. Incredibil dar adevarat, nici urma de reticenta din partea end-user-ului in conditiile in care sistemul este considerabil modificat, driverele nu erau la zi in momentul lansarii etc.. In plus Windows 7 este cel mai bun sistem al celor de la Microsoft (parerea mea pana am sa testez Windows 8), merge ceas si chiar nu-ti da motive de o schimbare.

Am incercat si eu la vremea respectiva, pe un virtual drive, versiunile Developer Preview si Consumer Preview si nu m-au incantat foarte tare. Interfata este frumoasa dar enervanta (lipsa butonului Start este bomboana pe coliva) si mai tot timpul mi-a dat senzatia de sistem hibrid.

Julie Larson-Green, sefa diviziei Windows din cadrul Microsoft, zice ca este nevoie intre 2 zile si 2 saptamani de folosire intensiva ca sa te obisnuisti cu noua interfata. Am retineri in a o crede.

Voi, care-l aveti instalat ce parere aveti? Se merita upgrade-ul? Poate si niste sfaturi pentru cei ca mine care inca nu se incumeta sa treaca la noul Windows?

Pareri (6)

 • jollyx

  mie unu mi se pare o strutocamila, interfata touch e inutilizabila pe desktopuri….
  de altfel strutocamile sunt si tabletele alea cu slide de au 3 kile si sunt 2 in 1

  Reply
 • MTB

  strutocamila 🙂 deci aceeasi impresie o ai si tu! Pe PC imi da senzatia de tableta. Si cu tabletele alea de care zici sunt de aceeasi parere, singura care mi place, dar cred ca mai mult din cauza design-ului este Surface-ul de la Microsoft.

  Reply
 • Jimmy

  la urma urmei tine de acomodare si interfata metro se poate dezactiva

  Reply
 • Victor

  Vai de capu meu!
  Sa imi instalez iar windowsul?
  Mi-am instalat win7 cand mi-am luat laptopul (adica acum vreo 2 ani) si sper sa nu o mai fac pana nu schimb laptop-ul asta.

  Reply
 • Basarica

  “Voi, care-l aveti instalat ce parere aveti? Se merita upgrade-ul? Poate si niste sfaturi pentru cei ca mine care inca nu se incumeta sa treaca la noul Windows?”

  Nu este corect gramatical “se merita”. Intrebarea corecta este daca merita sau nu. Si am si un raspuns la aceasta intrebare : daca nu ai display cu touch sau daca nu esti curios pur si simplu nu merita. Singurul avantaj pe care l-am observat e ca porneste mai repede. Partea de personalizare este buna pentru cei care folosesc retele sociale. Destul de multe erori inca in ceea ce priveste driverele si compatibilitatea cu jocuri. Windows 8 la acest moment este ce a fost Vista la vremea respectiva : o platforma de test pentru o lansare ulterioara.

  Reply
 • MTB

  Absolut corect Basarica, am verificat si ai dreptate. Verbul “a se merita” nu exista in limba romana 🙂
  Mea culpa. Multumesc si pentru sfaturi. Nu am display cu touch si problema e ca folosesc foarte multe programe, motiv pentru care nici nu l-am instalat pana in momentul de fata. Mi-e frica de incompatibilitati.

  Reply

Tu ce parere ai?

 

© 2012 CautiCeva. Toate drepturile rezervate.