Sisteme de navigatie GPS

Primul meu GPS a fost unul de la Mio (Mio C220 cred ca era) care a venit ca un bonus atunci cand am cumparat masina. La inceput a fost totul ok cu el (sau asa mi s-a parut mie), dar totusi, dupa un an m-am hotarat sa ii fac update la harti. Credeam ca pentru calatoria pe care urma sa o fac in Turcia este cea mai buna solutie, mai ales ca luasem ultimile harti.

Nu stau sa va povestesc cum pe la 12 noaptea horbecaiam prin Bulgaria pentru ca era o deviere datorita unor lucari la un pod (cred ca pe undeva pe langa Stara Zagora), si cat am injurat atunci. GPS-ul ba ma vedea pe drumul bun, ba ma vedea in balarii pe camp.

Acea calatorie m-a facut ca intotdeauna cand plec din Romania sa verific cu atentie traseul, eventual sa imi notez orasele prin care trebuie sa trec. Niciodata sa nu ma bazez doar pe GPS.

Cand au aparut smatphone-urile si mi-am cumparat si eu unu, am renuntat la “batranul” Mio. Nu pot spune ca nu am mai trecut prin peripetii si cu aplicatia de smartphone: trebuia sa ajung pana in Vatra Dornei si m-am bazat pe Google Maps care m-a dus pe drumurile forestiere de pe langa Bilbor (era un drum in Romania si nu m-am uitat sa vad care sunt orasele prin care trebuie sa trec, m-am bazat doar pe telefon).

Acum tot vad oferte la sisteme de navigatie GPS si ma intreb cine mai foloseste asa ceva, cand aproape toti avem cate un smartphone? Si totusi daca te impresioneaza ceva unde il mai conectezi la masina daca ai deja un incarcator de telefon si detectorul de radar?

Eu cred ca era sistemelor de navigatie a disparut si ca acum doar aplicatiile pentru smartphone-uri se vor cumpara.

 

 

Pareri (3)

 • calin

  Sanatate ,domnule treaba sta asa si eu am mio cu igo ,probleme am avut si eu cu el la plecarea din vara 2012 catre bulgaria ,aceasta schema este valabila si la masina ,am masina cu sistem navigatie original si la intrarea in Slovenia o farama de autostrada nu s-a vazut ,facand update aceea farama s-a vazut acum depinde si ce lucrari se efectueaza si ce constructii noi apar,ca fapt divers cand am cumparat masina am facut update la sistemul de navigare si platindu=i tipului care mi-a facut update=ul si care mi-a dat dvd-urile ,l-am intrebat cam peste cat timp ar trebuii sa fac un nou update la harti ,la care el zice ba pentru Romanica ,repede nu ,pentru strainatate cam din 3 in 3 ani ,

  Reply
 • StefanM

  Mie imi place cel mai mult sygic. Chiar daca sunt lucrari un soft destept te scoate din incurcatura. La Mio cel mai enervant a fost ca nu mi-a calculat corect destinatia dupa ce am modificat routa. Adica, in pm sa ma vada cand pe drum cand pe camp.

  Reply
 • Basarica

  Sygic e cela mai misto soft de navigatie. Pe romania insa sunt ceva probleme cu hartile, main roads only. Cele mai bune harti le are igo si navigon. Oricum, preluarea hartilor se face de la noi. De aia la hartile pentru orice tara real europeana exista update lunar in timp ce la noi se face anual.
  Eu am navigatie pe masina, din fabrica. E cea mai comoda varianta. Dupa care urmeaza navigatia pe telefon. Navigatia clasica mi se pare si mie anacronica.

  Reply

Tu ce parere ai?

 

© 2012 CautiCeva. Toate drepturile rezervate.