Expoziția “Lumi plutitoare” – Sun Plaza

In perioada 25 martie -14 aprilie 2013 va avea loc in Sun Plaza Shopping Center expozitia artistului canadian Max Streicher. Expoziţia de artă contemporană intitulată „Lumi plutitoare” propune o întâlnire cu 5 lucrări inedite, Floating Forest, End Game, Quadriga II, Sleeping Giants, Alto-Cumulus, instalaţii gonflabile cu diferite forme, ce par a fi însufleţite graţie unor ventilatoare industriale şi mecanisme simple cu supape.

Floating Forest

Lucrarea subliniază inutilitatea unei civilizații ale cărei aspirații sunt adesea în conflict cu natura. A fost expusa pentru prima dată în anul 2011 într-un mare centru comercial din Toronto.

Material: vinil reciclat, ventilator electric; Mărime: aproximativ 8 metri înălţime.

Endgame (Coulrophobia = frica de clovni)

Lucrarea Endgame (Coulrophobia)* a fost expusă în premieră deasupra unei alei întunecate din Toronto, tocmai pentru a sublinia tensiunea care se dorește transmisă prin această instalație. Imaginea clovnului în sine are ceva din aceasta tensiune. Ne așteptăm de la clovni să fie amuzanți și să ne simțim în siguranță în preajma lor, dar totuși mulți oameni îi percep ca fiind siniștri.

Deși capetele de clovn sunt monumentale ca proporții, ele sunt, în același timp, vulnerabile.
De aceea, această lucrare reprezintă o invitație la empatie, care într-un fel, reprezintă opusul fricii.

Material: vinil reciclat, ventilatoare electrice; Mărime: aproximativ 4 metri înălţime.

 

Quadriga II

Quadriga II a luat naştere în urma unei combinații dintre un vis al artistului care înfăţişa un cal şi interesul pregnant al lui Max pentru domeniul metafizicii. Modul de amplasare al cailor reprezintă în sine un fapt aproape ireal.

Material: nailon; Mărime: aproximativ 9 metri înălţime.

 

Sleeping Giants

Lucrarea înfățișează ideea corpului ca anatomie brută – un suflet prins în carne alterabilă – corpul deposedat de suflet, incapabil de acțiune din cauza sentimentului de inutilitate și, de asemenea, amintesc de corpul tragic, nevoiaș, lacom, plin de dorință, independent de conștiință și voință. A fost expusă pentru prima dată la Galeriile Cambridge în anul 1998.

Material: Tyvek, ventilatoare electrice; Mărime: 7.5 metri înălţime.

Sleeping Giants

Alto-cumulus

Lucrarea Alto-cumulus a fost prezentată publicului pentru prima oară în anul 2006, deasupra unui bazin de înot din Toronto.
Mare, cu formă neregulată și frumos, norul întruchipează fantezia și iluzia zborului.
Potrivit artistului, norii permit existenţa inexplicabilului și a aleatoriului. Tot felul de evenimente neașteptate apar în zona cerului în diverse picturi, lucruri ce ignoră principiul gravitații, dar, într-un fel, aceste elemente capătă sens datorită prezenței norilor.
Norii întruchipează dorințele noastre și chiar reveriile noastre romantice. Un nor seamănă cu un vis, cu alte cuvinte, nu se aseamănă cu nimic lumesc.

Material: Tyvek, ventilatoare electrice; Mărime: aproximativ 3 metri lungime.

AltoCumulus

Max Streicher este un sculptor şi creator de instalaţii, care de 20 de ani lucrează intens cu tehnologia elementelor gonflabile în sculpturi cinetice şi lucrări tridimensionale. Artistul a expus şi are lucrări prezente în galerii din toată lumea, pe întreg teritoriul Canadei natale, în Barcelona, Madrid, Cambridge, Paris, Praga, Berlin, Düsseldorf, Mumbai, Tokyo, New York etc.

Sun Plaza Shopping Center a organizat acest eveniment special pentru a le oferi vizitatorilor săi o experienţă culturală de calitate, inedită, fapt ce vine în susţinerea poziţionării centrului comercial, în linie cu acţiunile sale non-conformiste şi de impact.

 

Tu ce parere ai?

 

© 2012 CautiCeva. Toate drepturile rezervate.